Termeni si conditii

1. Prevederi generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.rapidmarket.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitorului) si ale cumparatorului (clientului, consumatorului).
Vanzator si operator al operatiunilor online este S.C. CRIGALI IMPEX  S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO13056615, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/15060/2000, cu capital social in valoare de 200 lei, avand contul RO47UGBI0000762005233RON deschis la GARANTI BANK  S.A. si cu sediul in Strada Pravat Nr.10, Bl. P6, Sc. H, Ap. 155, Sector 6, Bucuresti, Romania. Tel.:  0726197179, E-mail:  contact@rapidmarket.ro.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:
•          OG nr.21/1992, privind protectia consumatorilor
•          OUG nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
•          Legea nr.363/2007, privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
•          Legea nr.365/2002, privind comertul electronic
 

2. Comanda

Cumparatorul poate efectua comenzi prin adaugarea produsului/lor in cosul de cumparaturi, urmand apoi pasii in care va selecta modalitatea de plata si va introduce detaliile de contact si de livrare. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi in lipsa finalizarii comenzii nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi si, implicit, nici rezervarea automata a produsului.
Dupa finalizare, detaliile comenzii se pot verifica si in mesajul de confirmare.
Prin finalizarea comenzii cumparatorul agreeaza ca toate datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.
 

3. Definitii

Consumator (cumparatorul) - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, actionează in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Vanzatorul (distribuitorul) - o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale ofera produsul consumatorului. Este orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intră sub incidenta OUG nr. 34/2014, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia.


Distribuitor (operatorul economic din lantul de distributie) - o persoana fizica sau juridical autorizata, care, in cadrul activititii sale profesionale, in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, fabrica, importa, transporta sau comercializeaza produse ori parti din acestea sau presteaza servicii.


Contract de vanzare - orice contract in temeiul caruia vanzatorul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.


Comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, sub conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator si receptionarii acceptarii comenzii de catre cumparator intre parti este incheiat un contract generator de drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in termenii si conditiile prezente, care sunt parte integranta din acest contract.


Termeni si conditii - intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator, in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul incheierii contractului de vanzare prin confirmarea si acceptarea comenzii de catre vanzator. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator.
 

4. Dreptul de retragere

IMPORTANT : In cazul produselor alimentare, a baturilor si tigarilor, aveţi dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, pana in momentul receptionarii produselor . Prin predarea coletului se transfera responsabilitatea asupra integritatii produselor persoanei care a comandat, dar numai dupa verificarea de catre client a cantitatii si calitatii produselor comandate. In cazul refuzului unuia sau mai multor produse, acestea vor fi preluate de catre persoana de livrare, scazandu-se valoarea acestora din valoarea totala a comenzii. Perioada de retragere expira după receptionarea produselor in care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor.


In cazul produselor nealimentare aveti o perioada de 14 zile sa va retrageti din prezentul contract, fara a preciza motivele. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand numarul de telefon sau completand Formular returnare produs aflat in sectiunea “CONTUL MEU” a prezentului website, sectiune care face parte intergranta din termenii si conditiile prezente.


Produsele pe care doriti sa le returnati trebuie sa fie intacte, in ambalajele originale, fara urma de fortare, sau orice alte semene de utilizare si vor fi trimise pe adresa: Str Postalionului nr 25, Bl 1, Parter, Sector 4, Bucuresti si mentionat catre SC CRIGALI IMPEX SRL. Costul cu transportul aferent produselor returnate este suportat de cumparator , exceptie facand cazul in care cumparatorul alege sa aduca personal produsele la adresa mentionata mai sus . Orice urma de utilizare, distrugere a integritatii pachetului, depozitare necorespunzatoare sau deteriorare a ambalajului si sigiliilor duce automat la ANULAREA oricarei posibilitati de returnare .


Daca va retrageti, vom rambursa suma, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar (cumparatorul trebuie sa precizeze un cont IBAN in RON, compus din 24 de caractere); in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

 

5. Procesarea comenzilor

Comenzile se primesc non-stop prin formularul on-line. Dupa inregistrarea comenzii, veti primi prin e-mail un raspuns automat de confirmare. Comenzile sunt procesate si livrate in termen de 24 - 48 de ore de la momentul lansarii ferme a comenzii. Cu toate ca majoritatea produselor sunt permanent in stoc, in mod exceptional, termenul de livrare se poate prelungi in cazul in care anumite produse nu mai sunt pe stoc, comparatorul urmand a fi informat asupra termenului de livrare estimat.

 

6. Livrare

Livrarea se face in termen de 24 - 48 de ore si taxa de transport este de 20.00 Ron. Pentru comenzile de peste 250.00 Ron taxa de transport este zero
Livrarea se face, prin firme de curierat partenere. In mod exceptional termenul de livrare se poate prelungi in cazul in care conditiile meteo sunt nefavorabile, comparatorul urmand a fi informat asupra termenului de livrare estimat.
 

7. Modalitati de plata

•          In numerar, la livrare – cea mai des folosita metoda de plata. Platiti curierului, care va emite o chitanta;
•          Cu cardul, la livrare - platiti curierului, care va emite o chitanta;
•          Transfer bancar – dupa finalizarea comenzii veti putea alege aceasta modalitate de plata unde veti primi datele de cont pentru a putea efectua plata in avans.
 

8. Garantie

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.rapidmarket.ro  beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi , in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
In cazul produselor vandute si livrate de RapidMarket.ro , certificatele de garantie si/sau calitate sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala.
 

9. Preturile si validitatea ofertei

Toate preturile includ TVA si sunt finale. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor.
Pozele produselor precum si descrierea acestora, sunt cu titlu de prezentare si nu atrag nici o obligatie din partea vanzatorului . SC Crigali Impex SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza continutul acestui site fara a anunta in prealabil .
 

10. Protectia datelor cu caracter personal

Toate datele personale pe care ni le comunicati, nu vor fi comunicate catre terte persoane fara acordul dvs. prealabil si vor fi prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind protectia datelor cu caracter personal.
Beneficiaţi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, la departamentul suport clienti prin e-mail la adresa: contact@rapidmarket.ro.
Puteti solicita oricand modificarea, actualizarea sau stergerea din baza de date. Datele furnizate sunt prelucrate in scopul exclusiv al executarii contractului, fiind stocate în baza de date a vanzatorului. Prin lansarea comenzii cumparatorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
 

11. Litigii

Orice litigiu apărut între Consumatori și Vanzator va fi rezolvat pe cale amiabilă. Pentru conciliere interna gratuita, va rugam sa sunati la numarul 0726197179, oricand in timpul programului de lucru de luni pana vineri intre 12:0018:00 si cereti cu domnul Robert Mureseanu. În cazul în care nu s-a reușit rezolvarea conflictului pe cale amiabilă, competența revine Instanțelor de Judecată Române .
 

12. Drepturile de autor

Toate informatiile prezentate pe www.rapidmarket.ro reprezinta proprietatea S.C. CRIGALI IMPEX  S.R.L. , folosirea acestor informatii fara acordul S.C. CRIGALI IMPEX  S.R.L. se pedepseste conform legilor in vigoare. In cazul in care indentificati materiale care intra sub incidenta drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la contact@rapidmarket.ro .
 

13. Clauze finale

Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Contractele vor fi incheiate in limba romana.
Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii.
Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora.
Imaginile si descrierile produselor de pe website au caracter informativ.

Acest document de acord intre parti a fost redactat in conformitate cu legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei.